Doorgaan naar inhoud
FREE SHIPPING When you spend 75€+ (not applicable on Horse food)
FREE SHIPPING When you spend 75€+ (not applicable on Horse food)
Who rescued who?

Wie heeft wie gered?

Door Michael Overlie

Heb je het je ooit afgevraagd? Heb je erover nagedacht? Waarom deze hond? Waarom nu? Ik was er trots op dat ik dieren "redde". Dit begon voor mij op zeer jonge leeftijd. De redenen waarom ik een redder wilde zijn werden pas veel later in mijn leven duidelijk. Mijn identiteit om er voor iedereen te zijn, iedereen te helpen, te redden, zou in duigen vallen. Ik zal het uitleggen.

Na de dood van mijn broer, rouwde ik. Hard. Ik was opengereten, en het beviel me niet wat ik zag. Ik realiseerde me dat ik diep gewond was door dingen die in mijn leven gebeurden. Dingen die ik had weggestopt en nooit had verwerkt. Ik had me niet gerealiseerd hoe boos ik was. Hoe oneerlijk ik vond dat het leven me had behandeld. Wat er daarna gebeurde, veranderde de loop van mijn leven voorgoed.

Ik zag mijn hond, mijn reddingshond, mensen helpen genezen. Mijn moeder. Mijn Reiki Master. Mijzelf. Ik begon dingen op te merken. Dingen anders zien. Ik begon wakker te worden. Ik begon dingen te voelen die ik niet eerder had gevoeld, zowel emotioneel als energetisch. Ik begon te zoeken naar iets, iets om te verklaren waar ik nu wakker voor werd. Ik werd gulzig. Boeken. Cursussen. Lessen. Ik trainde in meerdere geneeswijzen. Toen drong het tot me door.

Mijn hond hielp me mezelf te helpen. Dit idee blies me uit het water. Hoe kon deze Pittie mix, dit arme dier uit een hondengevecht situatie, mij helpen mezelf te genezen? Ik werd me langzaam bewust van wat hij me eigenlijk gaf. Wat hij me eigenlijk probeerde te laten zien. Wat hij me probeerde te leren. Hij probeerde me te herinneren aan een belangrijk idee, iets dat ik lang geleden vergeten was. Dat ik genoeg ben. Zoals ik nu ben, op dit moment, ben ik genoeg. De kracht van dit idee laat me nog steeds op mijn hielen zitten. Ik begon me af te vragen wat mijn andere honden me hadden gegeven.

Toen ik me hierin verdiepte was ik vol ontzag. Ik had het geluk om honden in mijn leven te hebben ten tijde van traumatische gebeurtenissen en plukte de vruchten van wat ze elk gaven. Sage gaf me veiligheid, zekerheid, een gevoel erbij te horen. Winston hielp me me sterk, bekwaam en veilig te voelen. Miles gaf me mijn glimlach terug. Hij hielp me inzien dat ik uit elke situatie kon komen die me niet diende. Darby opende mijn hele wereld. Hij was de grootste katalysator voor verandering in mijn leven. Wanneer de student klaar is verschijnt de meester. Darby verscheen en veranderde mijn hele bestaan, hij werd mijn Meester.

Nu help ik anderen. Ik help andere mannen wakker te worden voor wat mogelijk is. Ik help hen te leren hoe hun honden hen helpen genezen, groeien. Ik begeleid deze mannen naar gebieden die ze niet durfden te betreden. Met de hulp van hun honden, creëren we een veilige ruimte. Een oordeel vrije, versterkende ruimte. Een reis naar de wildernis van hun hart. Ik laat ze zien hoe ze hun hond kunnen laten leiden.

Ik vraag je opnieuw: Waarom deze hond? Waarom nu? Ben je eindelijk klaar om te gaan doen waarvoor je bestemd bent?

Michael Overlie is een Canine-Partnered Energy Coach, Energy Healer en Auteur. Sinds hij een klein kind was, had hij de gave om zich met dieren te verbinden. Honden zijn het grootste deel van zijn leven bij hem geweest, gaven hem geschenken en leerden hem lessen. Zijn grootste doorbraak kwam na de dood van zijn broer. Terwijl hij dit verlies rouwde, werd hij volledig wakker geschud voor zijn eigen potentieel en de geschenken die onze dieren ons leven brengen.

www.dogsandmen.com
Vorig artikel Doet het poetsen van de tanden van onze hond meer kwaad dan goed? Nieuw onderzoek zegt, misschien...
Volgend artikel Abnormale ademhaling bij katten. Wat is de oorzaak en hoe op te lossen?

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden